Egyelőre nem lesz vasutassztrájk

Megszületett az idei évre vonatkozó bérmegállapodás a vasútnál kedden.

MTI
2016. 02. 23. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint az alapbéremelés mértékéről folytatott kollektív munkaügyi tárgyaláson „a vasutas szakszervezetek többsége” elfogadta és aláírta a MÁV-csoport ajánlatát.

A vasútvállalat a rendelkezésére álló források terhére

„átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést hajt végre”

január 1-jei visszamenőleges hatállyal azon munkavállalóknál, akiknek az alapbére nem haladja meg a 350 ezer forintot. Továbbá az önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést is nyújt, ezzel 2,5 százalékra növekszik a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári kiegészítés – közölte a MÁV Zrt. Emellett ha lesz rá fedezet, a társaság „év végén javaslatot tesz egyszeri kifizetésre” és további tárgyalások során „egy középtávú együttműködési megállapodás megkötéséről dönthetnek”.

A MÁV Zrt. a konszolidált leányvállalataira (MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft.) is kiterjedő hatállyal biztosítja a bérfejlesztést, az aláíró szakszervezetekkel megkötött bérmegállapodásnak megfelelően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.