Felfüggesztett börtönt kapott a korrupt ügyintéző

Adatokat kért le az ingatlan-nyilvántartásból.

MTI
2016. 02. 10. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság a 34 éves férfit előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett – a korábbi három év helyett – öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Döntésével a Szegedi Törvényszék súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság ítéletét. Bartos Éva tanácsvezető bíró ezt a korrupció súlyosságával és annak rossz társadalmi üzenetével indokolta.

A vádlott ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett feljelentést megbízhatósági vizsgálatát követően. A férfi tavaly februárban ötvenezer forintot vett át a szolgálat munkatársától azért, hogy a hivatali kötelességét megszegve egy magánszemély tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze és kiadja. A rendőrök az NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele és az adatok átadása után fogták el a vádlottat. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A közelmúltban is történt egy hasonló eset: egy 46 éves budapesti nő kormánytisztviselőként ellenszolgáltatás fejében, jogosulatlanul kért le adatokat a hivatal nyilvántartásából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.