Külföldi tulajdonba kerülhet az MKB

Akár március első napjaiban eladhatja az állam a 2014 nyarán megvásárolt, majd szanálásba vitt bankot.

MNO
2016. 02. 25. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár március első napjaiban eladhatja az állam a 2014 nyarán megvásárolt, majd szanálásba vitt MKB bankot – értesült a Heti Válasz. Ez a bank volt az első, amelyet a kormány azután vett meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: a magyar gazdaság stabilitása szempontjából fontos, hogy a bankrendszer több mint fele magyar kézben legyen.

Ehhez képest a hír most az, hogy február végére célegyenesbe fordultak azok a tárgyalások, amelyeket a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Bank folytat a lehetséges vevői körrel, akiknek már be kellett adniuk kötelező ajánlatukat.

A lap szerint egyértelműnek látszik, hogy az MKB-nek nemcsak egy tulajdonosa lesz, hanem szórt tulajdonosi struktúra alakul majd ki, melyben a külföldi és a hazai tulajdon jól megfér majd egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.