Majd egymilliárdos fejlesztés Bonyhádon

A társaság tavaly 130-ról 174-re növelte létszámát.

MTI
2016. 02. 12. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frei István tájékoztatása szerint négy robotvezérlésű berendezést és félautomata gyártósort állítanak üzembe az év első felében. A fejlesztéshez 443 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a kft. A német tulajdonú cég 2014-ben települt be a bonyhádi ipari parkba, a jelenleg használt, 4000 négyzetméteres üzemcsarnokban többek közt sebességváltó- és kormányburkolatokat, ajtókárpitot, oszlopbevonatokat gyártanak. Az ügyvezető igazgató arról is beszámolt, hogy idén újabb, 5000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek mintegy félmilliárd forintos beruházással.

A tervek szerint 2017 közepére elkészülő létesítményre azért van szükség, mert a kft. a VW-csoporttal meglévő szerződéseit csak a gyártás bővítésével tudja teljesíteni – jegyezte meg. A cégvezető elmondta: a prémium kategóriás német gépkocsikhoz beltéri alkatrészeket előállító társaság tavaly 130-ról 174-re növelte létszámát, a 2015-ös nettó árbevétele az előző évi 722 millió forint után várhatóan 2-2,5 milliárd forint lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.