Megállapodást kötött a SOTE és a Samsung

A Semmelweis egyetemen lesz a cég kelet-közép-európai régiójának oktatási központja.

MTI
2016. 02. 25. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szél Ágoston, a SOTE rektora és Spittle Wayne, a Samsung Medison elnökhelyettese által aláírt megállapodás szerint a Semmelweis egyetemen lesz a cég kelet-közép-európai régiójának oktatási központja. Képzésein orvostanhallgatók, valamint végzett orvosok sajátíthatják el a legmodernebb diagnosztikai eljárások technikai alapjait – áll a közleményben.

A nemzetgazdasági miniszter a közlemény szerint példaértékűnek nevezte a SOTE és a modern diagnosztikai gépeket gyártó dél-koreai cég több évre visszatekintő együttműködését, amelynek köszönhetően a dél-koreai vállalat a világon a legmodernebbnek számító képalkotó berendezéseit telepíti a Semmelweis egyetemre, és ott hozza létre az ehhez kapcsolódó képzési központot.

Varga Mihály kitért arra, hogy a távol-keleti cég döntésében komoly szerepet játszott a világszínvonalú magyar tudományos és innovációs környezet, a befektetőbarát és támogató kormányzati politika, valamint Magyarország gazdasági eredményei is. „Magyarország jövője szempontjából alapvető fontosságú a nemzetstratégiai prioritások kijelölése, ami az iparstratégiánk közelmúltbeli elfogadásával meg is történt. Ahhoz, hogy a kedvező pozíciónkat megtartsuk, sőt tovább javítsuk, erősítenünk kell az innováció vezérelt ágazatok súlyát” – idézte a közlemény a szakminisztert.

Varga Mihály a legdinamikusabban fejlődő, innovatív ágazatok közé sorolta az egészségipart, amely esetében Magyarországnak kiemelten nagy lehetőségei vannak. „Ambiciózus célt tűztünk ki magunk elé: Magyarország váljon Kelet-Közép-Európa egészségipari központjává” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.