Megalomán elképzelés a Balaton-partra

110 hektáros, speciális fóliaszerkezettel fedett vizes szórakoztató centrumot álmodtak a tó mellé.

MNO
2016. 02. 26. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vörösberényi part mellé tervezett Aqua Regnum Hungary nevű létesítmény 1,7 kilométer hosszúságban, 500-900 méter közötti szélességben nyúlna el a bicikliút és a vasút között.

A tervek szerint gyógyhatású meleg vizes kismedencéket, vízisípályákat, korcsolyapályákat, ellenáramoltatott szörfpályákat, és sziklaugró helyet is kiépítenének a projekt keretében. A további tervek szólnak vízesés, kajak-kenu és evezős tréningpályák, homokos fövenyű strand, pálmaligetek, vízi vidám- és kalandpark, vízi cirkusz és színház, valamint édes vízi megaakvárium kiépítéséről is.

A tervnek van egy már-már tudományos fantasztikumba hajló része is, felépítenének ugyanis egy Nautika nevű, víz alatti luxusszállót a fűzfői öböl 30 méter mélyre kotort medrében, amit a vállalkozó kedvű vendégek elektromos mini-tengeralattjárókkal közelíthetnének meg. Meg kell azonban még vizsgálni, károsítaná-e mindez a tavat.

A vállalkozó, Gulyás Péter a projekt költségeit mintegy 700 milliárd forintra saccolja, ami elképesztően magas összeg. Tervei szerint a tulajdonrész 30 százalékát az államnak kellene felvállalnia, de további befektetőkre is szükség van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.