Szijjártó csak megerősítette Kovács Zoltán szavait

Az Európai Bíróság tegnapi döntése nyomán próbálnak olyan rendszert kialakítani, ami a magyar érdekeknek is megfelel.

MNO
2016. 02. 24. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: mindenképpen olyan szabályozásra van szükség, amely megfelel a magyar érdekeknek, ezt a szándékot nem adják fel.

Ítéletet hirdetett tegnap az Európai Unió Bírósága abban a kötelezettségszegési eljárásként kezdődött perben, amelyet az Európai Bizottság indított Magyarország ellen a béren kívüli juttatásokra használt cafeteria-rendszer 2011-es államilag vezérelt átalakítása miatt. Kimondták: az Erzsébet étkezési utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya) egyes elemeivel hazánk

„megsértette a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát”.

Az a tény ugyanis, hogy a más EU-tagállamban letelepedett vállalkozások magyarországi fióktelepei nem bocsáthatnak ki Szép-kártyát, sérti az uniós irányelvet, mivel a tagországok nem akadályozhatják a szolgáltatókat a letelepedési formájuk megválasztásában. Emellett a magyar jog arra kötelezi a Szép-kártya kibocsátóit, hogy részvénytársaság vagy korlátolt felelősségű társaság formájában működjenek.

Kovács Zoltán tegnapi sajtótájékoztatóján az Erzsébet-program megvédésről beszélt, ugyanakkor azt is mondta, hogy a kormány ma tárgyal egy olyan rendszer létrehozásáról, mely megfelel az EU követelményeinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.