A vártnál jobban tarolnak az e-matricák

A megyei és a hetijegyek aratták a legnagyobb sikert az első két hónapban.

MTI
2016. 03. 01. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság keddi cikke szerint több százezer új felhasználó jelent meg a rendszerben, ők korábban alsóbbrendű utakon közlekedtek, de a tavalyi díjrendelet-módosítás nyomán elkezdték használni a gyorsforgalmi utakat.

Február 25-ig 2,373 millió e-matricát értékesítettek, csaknem 12 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A legnagyobb mértékben a megyei vignetták értékesítése bővült, csaknem 22 százalékkal többet – mintegy 983 ezret – adtak el az első két hónapban, 44,4 százalékos részesedéssel piacvezető is lett.

A második legtöbbet a hetijegyekből értékesítette a NÚSZ, közel 938 ezret. Az éves matricákból február 25-ig több mint 297 ezer fogyott az egy évvel korábbi valamivel több mint 260 ezerrel szemben. Miután az éves matricák a legdrágábbak, a közel két hónapban befolyt 22,27 milliárd forint bevétel 58,2 százaléka – 12,95 milliárd forint – ezek eladásából származott. A bevétel szempontjából a második helyen a megyei matricák végeztek, az eladásukból származó bevétel meghaladta az 5,317 milliárd forintot, míg a hetijegyekből 3,119 milliárd forint folyt be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.