Tízmilliós bírság járt a cukorbetegek átveréséért

Megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Sunfleur a kozmetikai termékeit.

MTI
2016. 08. 31. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyhivatal egyúttal eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

Az indoklás szerint az eljárásban érintett termékek – lábkrém, testápolókrém, kímélő krémtusfürdő és sampon cukorbetegek részére – kozmetikumok, azokról megtévesztően hirdette a vállalkozás, hogy cukorbetegeknek ajánlott termékek, és alkalmasak a cukorbetegség tünetei közé tartozó bőrszárazság és annak szövődményei (sebes, repedezett, fekélyes bőr) megelőzésére és kezelésére. A GVH-nak küldött bizonyítékok tartalma nem felelt meg az ágazati szabályoknak.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs költségekre alapozott. Súlyosító körülményként értékelte a hatóság egyebek mellett, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg, a jogsértő gyakorlat hosszabb ideig tartott és a szórólapon közzétett üzenet közvetlen és célzott volt – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.