Zuschlag és Berki is az adósok szégyenlistáján

Más ismert személyek is szerepelnek a NAV nagy adósainak listáján.

MNO
2016. 08. 03. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozta az alábbi címmel rendelkező listát (pdf) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: „Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) 2016.06.30-i állapot.”

A listán összesen 3049-en szerepelnek, köztük külföldiek (rengeteg kínai), zenészek, celebek, politikusok, orvosok, ügyvédek és egyéb ismert személyek is akadnak. Sokkal tartozik például Faludy György író-költő-műfordító felesége, Faludy Fanny (a NAV-nál Faludy-Kovács Katalin Fatime).

A sportot sem kíméli az adósság: Gellén András, a DVSC Kézilabda Kft. volt tulajdonosa is felkerült a listára. Ugyanitt szerepel Bolla László, a székesfehérvári Főnix Futball Kft. ügyvezetője is, aki a Főnix Gold FC egyik alapítója is egyben.

Az egykori szocialista politikus, Zuschlag János adóssága nem apadt a börtönévek alatt – legalábbis erre enged következtetni, hogy még mindig az adósok szégyenlistáján van. Stadler József és Hunvald György sincs már rajta – ám utóbbi felesége, Hunvald Györgyné még igen.

A celebek közül a Gáspár család örülhet: Győző és Beáta sincs már a listán, Berki Krisztián (nem a tornász) azonban még igen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.