Az Intersportba vásárolta be magát a Netrisk tulajdonosa

Az Enterprise Investors 34,5 millió euróért csapott le a cégóriás egy szeletére.

MTI
2016. 09. 15. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyletet még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak.

Az Intersport ISI tulajdonosa az Intersport International Corporation (IIC) globális piacvezető sportcikk-kiskereskedő. Hatvanöt országban rendelkezik kiskereskedelmi egységgel, éves árbevétele eléri a 11,3 milliárd eurót.

Az Intersport ISI piacvezető a volt jugoszláv régióban, közel 110 üzletből álló hálózatában mintegy 900 munkavállalót foglalkoztat, tavalyi árbevétele elérte a 81 millió eurót. A társaság 2006 végén lépett a magyar piacra, 14 áruházával a harmadik legnagyobb szereplő a Decathlon és a Hervis után. Tavaly 2,9 milliárd forintos forgalmat ért el a cég az augusztusig tartó üzleti évében, ami 3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.