Csütörtökön bezár a CBA északi bástyája

Csődközeli a helyzet a hat keleti megyét összefogó CBA-regionális központnál.

MNO
2016. 09. 14. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap úgy értesült,  hogy a dolgozók többsége nem kapta meg az ehavi bérét, továbbá szeptemberre már a társadalombiztosítást sem fizette meg a cég a munkavállalói után. Ugyanakkor a cégvezetés egyelőre nem közölt semmit hivatalosan a dolgozókkal.

A szakszervezet és a vállalat jövő hét szerdára hívott össze a KASZ kezdeményezésére egy közös fórumot, várhatóan akkor fogják közölni, hogyan folytatódik a Palóc Nagykereskedelmi Kft. története – olvasható a cikkben.

A ’90-es évek elején alapított cég mára a CBA-szövetség „északi bástyájának” számít, ám az utóbbi időszakban zuhanórepülésbe kezdett, már a beszállítóinak sem tud fizetni – ahogy arról beszámoltunk. A kft. tavaly 18 milliárdos forgalom mellett 2 milliárd forintos veszteséget mutatott fel. Az idei év mérlege jövő májusban lesz végleges.

Az üzletek polcai már jó ideje üresen állnak, valamint valamennyi a Palóc Nagykerhez tartozó CBA-üzlet vezetője e-mailt kapott arról, hogy az alkalmazottak név nélkül sem nyilatkozhatnak a sajtónak, és meg kell akadályozniuk az üres polcok fotózását.

Úgy tűnik, a kft. lesz az első áldozata a kormány új szabályozásának, miszerint a nagykereskedelmi vállalkozásoknak muszáj nyereségesnek lenniük. Jövő januártól a társaságok nem árulhatnak élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket, ha két egymást követő évben a forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot, de veszteséges vagy nullszaldós volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.