Elkezdődik a hazai földgázellátás új korszaka

Néhány napon belül már a nemzeti közművek fogja biztosítani az egész ország gázellátását.

MTI
2016. 09. 20. 5:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság azt ígéri, mindent megtesz, hogy a fogyasztók a lehető legpozitívabb változást érezzék.

A Főgáz október 1-jén megkezdi a Tigáz 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így az érintetteknek nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

A közlemény szerint a Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-től nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül.

A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem történik. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többletösszegét a szolgáltatóval való elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a fokozott fogyasztás nagyobb számlákat eredményezhet – hívja fel a figyelmet az ENKSZ. Ha egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A csoportos beszedési megbízások a Főgáznál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és a részszámlás fogyasztókat egyaránt változás nélkül átveszik, így aki eddig diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat annál az elszámolási módnál – írták.

A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára, ez lehetőséget ad arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, amely jelentősen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználóknak – jelezték a közleményben.

További információk elérhetők a Főgáz honlapján, a http://szolgaltatovaltas.fogaz.hu/tigaz oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.