Lesz pénz a magyar utakra

Több száz milliárd forintot szánnak útfelújításra az évtized végéig.

MTI
2016. 09. 13. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes-Nagy Tibor a lapnak elmondta: felújítási munkákat a komplex útfelújítási programban 2016-ban hazai forrásból 69 milliárd forint értékben végeztetnek. Az idei 172 beruházásból 71 már befejeződött, 9 esetében folyamatban van az átadás, 101 helyszínen pedig folynak a kivitelezési munkák. A készültségi szint 73 beruházásnál meghaladja a 80 százalékot. A programban országszerte összesen 444 kilométernyi főút és 119 kilométernyi mellékút újul meg még ebben az évben.

Jövőre a vezérigazgató közlése szerint bruttó 100 milliárd forint összegű felújítási listát állítottak össze, ebben három szakaszon mintegy 50 kilométernyi gyorsforgalmi út, 200 kilométernyi főút és 600 kilométernyi mellékút szerepel. A hazai forráson kívül folyamatban van 50 milliárd forintos uniós forrásra a támogatási szerződés megkötése. Ebből 500 kilométernyi mellékút felújítására nyílik lehetőség 2017-ben.

A komplex útfelújítási programban jövőre az egész ország területét érintik a rekonstrukciók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.