Minden hazai bank nyereséges volt 2016 első felében

Nőtt a bankok hitelezési aktivitása is, ami a magyar gazdaság növekedése szempontjából biztató.

MTI
2016. 09. 09. 5:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt év hasonló időszakában is pozitív eredménnyel záró pénzintézetek – az OTP Bank, az UniCredit, a K&H, a Budapest Bank és a Raiffeisen – mellé felsorakozott az Erste, a CIB és az MKB is.

Ezzel párhuzamosan nőtt a bankok hitelezési aktivitása is, ami a magyar gazdaság növekedése szempontjából biztató – írja a lap.

Az eredmények javulásában a hitelezési aktivitás és az ügyfelek számának növekedése mellett az is közrejátszott, hogy a bankok céltartalékokat szabadíthattak fel, mert nem teljesítő hitelek kerültek ki a mérlegeikből. Ugyanakkor jelentős bevételt jelentett számukra, hogy eladták a Visa Europe-ban meglévő részesedésüket a kártyatársaság amerikai tulajdonosának. Továbbá a csökkenő bankadó is hozott a konyhára – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.