600 ezer hektárnyi új erdő kellene Magyarországra

Erre ötven éve van az országnak Fazekas miniszter szerint.

MTI
2016. 10. 20. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta: a nemzeti kincsnek számító erdők esetében évtizedekben kell gondolkodni, a stratégiában tizenöt évre terveznek. Az erdőtelepítésre mintegy 50 milliárd forint fordítható a következő négy-öt évben, ebből 20-25 ezer hektárnyi erdő telepítése valósulhat meg – mondta. A növekedés korábban is jelentős volt, az utóbbi nyolc-tíz évben 50 ezer hektárral nőtt Magyarország erdőterülete.

Az erdőstratégia szerint az egymillió hektárnyi állami erdővagyon nem forgalomképes, törvények által védett, nem elidegeníthető közvagyon, a cél az erőterületek növelése.

Szólt arról is, hogy a jövő év őszén újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). Több mint ezer kiállítóra és százezres látogatószámra számítanak a magyar mezőgazdaság eredményeit felvonultató seregszemlén. Az OMÉK díszvendége Japán lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.