Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Könnyebb lesz megúszni a közbeszerzéseket

Módosítják a jövő évi büdzsét, nő a közbeszerzési értékhatár.

MTI
2016. 10. 28. 15:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javaslat nem jár számszaki változtatással, nem érinti sem a hiány-, sem pedig az államadósság-mutatót.

Tekintettel arra, hogy a mindenkori költségvetési törvény határozza meg a nemzeti közbeszerzési értékhatárokat, e javaslat tartalmazza a közbeszerzési törvény változásával egyidejűleg az értékhatárok módosítását – áll az indoklásban.

Az értékhatárt árubeszerzés és szolgáltatásmegrendelés esetén 8 millió forintról 15 millió forintra, építési beruházás esetén 15 millió forintról 25 millió forintra, szolgáltatási koncesszió esetén pedig 25 millió forintról 30 millió forintra emeli a javaslat.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény nyári módosítása jelentősen átalakította a béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályozást, ezért változnak a költségvetésben a költségvetési szervekre vonatkozó kafetériaszabályok. A javaslat szerint az éves keret nem haladhatja meg a 200 ezer forintot 2017-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.