Megveszik a csepeli erőművet

AZ MVM-hez kerülő csepeli létesítmény az ország egyik legkorszerűbb gázüzemű erőműve.

MNO
2016. 10. 28. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodott az MVM és a svájci Alpiq AG a Csepel II. erőmű megvásárlásáról, de egyelőre nincs aláírt szerződés. Az üzlet december végére realizálódhat, a svájci cég az eladással adósságait csökkentené, és profilt tisztítana – számolt be a Világgazdaság.

A gönyűi létesítmény és a Százhalombattán található Dunamenti erőmű III. blokkja után a csepeli az ország legkorszerűbb gázüzemű erőműve; 2000-ben épült, villamos energia mellett hőt is előállít a távfűtés és ipari felhasználók számára. A társaság egységei egyébként már korábban is az MVM létesítményeivel összehangoltan működtek – írja a lap. A csepeli üzlet egy nagy lépés az MVM erőműportfólió-bővítési terveiben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.