Milliárdokat hagynak veszni a lottónyertesek

Helyesen tippelnek, mégsem rohannak a pénzért.

MNO
2016. 10. 31. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többnyire a kisebb nyereményeket nem veszik fel a lottózók, de akadt már olyan is, amikor százmilliós pénzt nem vettek fel – számolt be róla a Magyar Idők.

Eközben egyre nagyobb összegeket nyernek el a Szerencsejáték Zrt.-től a helyesen tippelők. Miközben 2013-ban még 140 milliárd körül volt a nyeremények együttes összege, addig ez a pénz tavaly már a 200 milliárdot is elérte. A legjövedelmezőbb a sportfogadás volt: a Tippmixből és a Tippmixpróból együttesen majdnem százmilliárd befolyt a szerencséseknek. A sorsjegyek ötvenmilliárdot hoztak a kaparóknak, míg az ötös lottó 21 milliárdot fialt.

Viszont sok pénzt így sem vesznek fel a szerencsések. Tavaly körülbelül kétmilliárdért nem jelentkeztek, míg előző évben másfél milliárdot „nem kértek” a nyertesek. A fel nem vett pénzek a 4,5 milliárdot is elérték az elmúlt három évben. Igaz, egy idő után az ember kénytelen lemondani pénzéről: a sorsolás napját követően kilencven napon belül lehet jelentkezni a nyereményekért. Inkább a kisebb összegek maradnak benn, de néhány éve volt már olyan is, hogy az ötös lottó játékosa 430 millió forintot hagyott veszni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.