Az MNB-t is elérte az ingatlanpiac szárnyalása

Furcsán üzletelnek a jegybanki alapítványok.

MNO
2016. 11. 02. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könyv szerinti értéküknél jóval drágábban vettek ingatlanokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai a Wallis-csoporthoz tartozó Wing Zrt.-től – tudta meg a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy az eredetileg 5,68 milliárd forinton nyilvántartott Millenáris Irodaház Classicért közel 40 százalékkal adtak többet, 7,93 milliárdot. A Millenáris Irodaház Avantgarde-ot 2,11 milliárdért, azaz 998 milliós könyv szerinti értékének több mint a duplájáért vették meg.

A Buda Palotát pedig csaknem 83 százalékkal magasabb áron, 6,45 milliárdért vásárolták meg. Utóbbinál a Vg.hu szerint több mint félmilliárd sorsa nem világos. Az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója, Fekete Zoltán még júniusban jelentette be, hogy a Buda Palota – felújításra előkészítve – 22,3 millió euróért, azaz 7 milliárd forintért került az alapítványok tulajdonába.

Mint arról beszámoltunk, a felújítást közbeszerzés nélkül a Magyar Építő Zrt. kapta: a céggel állítólag már az előző vezetés szerződött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.