Lejár a régi húszezresek ideje

Még két hónapig lehet fizetni velük.

MTI
2016. 11. 02. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybanki közlemény emlékeztet, hogy korábbi rendeletének megfelelően 2016. december 31-i határnappal vonják be a régi, 2015 előtt kibocsátott 20 000 forintos bankjegyeket, így azután készpénzes vásárlásra már nem lesznek használhatók. 2017. január 1-től kizárólag a 2015 decemberétől kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak – törvényes fizetőeszközként – a készpénzforgalomban.

A közlemény szerint a bankjegycsere kedvező ütemben, zökkenőmentesen halad.

Az MNB rendelete alapján a régi húszezresek a bevonást követően sem veszítik el értéküket, azokat a hitelintézetek és a posta 2019. december 31-ig, a jegybank pedig a bevonástól számított húsz évig – 2036 decemberének végéig – díjmentesen váltja át törvényes fizetőeszközre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.