Megtévesztő hirdetések miatt elmeszelte a GVH a Kaland Travelt

Csak a szerződést követően árultak el fontos részleteket az utakról.

MTI
2016. 11. 25. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a hatóság egyben helyreigazító közlemény közzétételére is kötelezte a vállalkozást.

A GVH döntése szerint a Kaland Travel 2015. első félévi indulással értékesített több utazási csomagjáról – egyebek mellett „8 napos Törökországi körutazás”, „Velencei karnevál, 4 nap, 3 éjszaka” – csak az utazási szerződés megkötését követően közölt fontos, kötelezően feltüntetendő információkat a fogyasztókkal. Ilyenek az utazások lényegét adó fakultatív programok és áruk, a részvételi díjon felül, külön fizetendő tételek (adó, illeték) és forintban meghatározott áruk, valamint az utazás elindításának feltételéül szabott legalacsonyabb létszám – írták.

A hivatal megállapította azt is, hogy a programok hirdetett ára (alapára) nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt, így a vállalkozás hamisan keltette azt a benyomást, hogy utazásait kedvezményesen lehet igénybe venni.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs költségeket vette alapul. Súlyosító körülményként értékelte a hivatal egyebek mellett, hogy a kereskedelmi gyakorlat jelentős részben valótlan tájékoztatásokon alapult, valamint azt is, hogy a vállalkozás számára egyértelműek lehettek a vonatkozó ágazati jogszabály tájékoztatási rendelkezései – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.