Ömlik az adóforint az államkasszába

Az áfából, a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból és az szja-ból több mint 8100 milliárd folyt be.

MTI
2016. 11. 04. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áfából, a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból és a személyi jövedelemadóból (szja) idén kilenc hónap alatt több mint 8100 milliárd forint folyt be. Összehasonlításképpen emlékeztetnek arra, hogy a tavalyi időszakos bevételi érték 7600 milliárd forint körül alakult.

A legnagyobb, 230 milliárd forintos plusz a társadalombiztosítást megillető befizetéseknél jelentkezett – emelik ki a cikkben. Kilenc hónap alatt érdemi, 155 milliárdos többletbevétel jelentkezett a társasági adónál is, de az általános forgalmi adóból is majdnem ötvenmilliárddal folyt be több, mint tavaly.

A személyi jövedelemadónál húszmilliárdos a növekmény, pedig az szja kulcsa idén egy százalékkal kisebb, mint 2015-ben volt. Az alkoholos italok, a dohányáruk és az üzemanyagok után felszámított jövedéki adónál szintén emelkedést mutatnak az időszakos értékek, itt harmincmilliárd a plusz – derül ki az írásból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.