Új vezető az MFB élén

Kedden elbocsátották a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját, Nagy Csabát.

MNO
2016. 11. 08. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányzati körökből származó információink szerint ma elbocsátották a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját, Nagy Csabát. Az üzletember 2013-tól töltötte be az állami pénzintézet vezetői posztját, személyét a sajtó Spéder Zoltán üzletemberrel és Lázár Jánossal kötötte össze. Az MFB az MTI-hez eljuttatott közleményében erősítette meg értesülésünket. Mint írják, Nagy Csaba közös megegyezéssel távozik posztjáról.

Úgy tudjuk, hogy Nagy utódja Bernáth Tamás, a BNP Paribas elnök-vezérigazgatója lesz, aki oda az OTP menedzsmentjéből érkezett, s a banki szakma egyértelműen Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató szakmai köréhez sorolja.

Bernáth Tamást Bártfai-Mager Andrea postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos javaslatára nevezte ki a Seszták Miklós.

A történtekkel kapcsolatban várjuk az MFB válaszát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.