A mit sem sejtő Mészárosnak már 17 szállodája van

A felcsúti polgármester és Tiborcz István stábja vette át a Hunguest tizennégy szállodáját.

Szabó Dániel
2016. 12. 01. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csak arról lehetett tudni, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez, sikeres gázszerelőhöz és a hozzá közeli Event-Immo Kft.-hez három szálloda tartozik: a brókerbotrányok miatt eladott egerszalóki Saliris és a Lifestyle Mátra, valamint a balatonalmádi Ramada. A Válasz.hu csütörtökön viszont bizonyítékot is talált arra, hogy Mészáros Lőrinc stábja vette át az ellenőrzést a Hunguest Hotels Zrt. felett.

Utalások már voltak arra, hogy a szállodalánc teljesen Mészáros érdekeltségi körébe került. Például amikor a Ramada nevét Bál Resortra változtatták, és csatlakozott a Hunguest-franchise-hoz. De a teljes átvételnek ellentmondott, hogy a láncot vezető Leisztinger Tamás a Konzum-csoportnak adta el, amelyet Jászai Gellért vezet elnökként. 

A Válasz.hu viszont kiszúrta a cégbírósági adatok között, hogy a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv szerint Leisztinger Tamás emberei kivonultak a társaság igazgatóságából és felügyelőbizottságából. Az új tagokról viszont azt írják, hogy azok Mészáros Lőrinc és Tiborcz István emberei. Az igazgatóság vezetője Jászai Gellért, de bekerült Schmidl Péter, aki a hivatalosan is Mészáros-közeli Event-Immo Kft. vezetője. Rajtuk kívül tag még Somlyai Zoltán, az Orbán Viktor vejéhez sorolt Mahart-ház új szállodaüzemeltető cégének (Pannon Tessera Hospitalis Zrt.) vezetője is.

A felügyelőbizottságban is van a Konzum-csoportnak egy tagja: Linczényi Aladin Ádám, de ott van az időközben a felcsúti miniszterelnöki bizalmashoz sorolt Opimus Group igazgatósági tagja, Malasics András. (Érdekesség, hogy épp azelőtt, hogy az Opimus megvásárolta volna a Népszabadságot bezáró és tulajdonló Mediaworksöt, Mészáros maga mondta azt a Hír TV-nek, lehet, hogy médiatulajdonos lesz, mert korábban arra se gondolt, hogy egy nap szállodákat fog vásárolni.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.