Ünnepek, üzletek: kevés a dolgozó, egyre több a munka

Jelentősen nő az üzletek forgalma az ünnepi időszakban.

MTI
2016. 12. 14. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdekképviselet vezetője felidézte, évek óta folyamatosan jelzik a kereskedelemben kialakult munkaerőhiányt, illetve az alacsony jövedelmeket. A KDFSZ már 2010 óta két számjegyű béremelést javasol – tette hozzá.

A kiskereskedelmi forgalom évek óta emelkedik, a dolgozók létszáma ugyanakkor nem nőtt ennek arányában, mert a béremelések csak tűzoltásjellegűek voltak – fogalmazott.

A KDFSZ elnöke kitért arra is: előfordulhat, hogy az ünnepek alatt a munkáltatók átirányítják a dolgozókat azokba a munkakörökbe, ahol fontosabb, hogy ne legyen fennakadás.

Bubenkó Csaba hangsúlyozta, hosszú távon a bérek emelése, illetve a megfelelő munkahelyi körülmények és perspektíva kialakítása jelenthet megoldást a létszámhiányra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.