Az Eximbank és az MKB finanszírozza Mészáros projektjét

A hitel 15 milliárd forintra rúghat.

MN
2017. 05. 17. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felcsúti polgármester keményítőüzemét az állami Eximbank és a Mészáros-közeli MKB Bank közösen finanszírozza – írja a Válasz.hu, hozzátéve: a baráti hitel 15 milliárd forintra rúghat.

Az üzem különböző típusú keményítőket, módosított keményítőt, alkoholt és takarmánytermékeket állít majd elő további felhasználásra főként az élelmiszer-, a gyógyszer- és a vegyipar számára. A fejlesztés motorja az a Visonta Projekt Kft., amely 50-50 százalékban a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Szíjj László-féle Duna Aszfalt Kft. tulajdona – idézik fel. Korábban hivatalosan csak annyit közöltek az érintettek, hogy a kormány által kiemeltté nyilvánított visontai beruházás 93 millió eurót emészt majd fel, melyből 20 milliót közvetlenül az állam fizet, Mészárosék 25 milliót tesznek a bizniszbe, a költségek fennmaradó részét pedig hitelből fedezik.

A Válasz.hu most a hitelbiztosítéki nyilvántartásban kiszúrta, hogy a kölcsön folyósítója az állami Eximbank és az MKB. A nyilvántartásból a hitel pontos összege nem derül ki, ám mivel a 93 millióból a fenti 20+25 milliót levonva 48 millió eurót kapunk, minden bizonnyal 15 milliárd forint körüli összegről lehet szó – teszi hozzá a Válasz.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.