Felére csökkent Mészáros fő cégének bevétele

Osztalékként 1,6 milliárd forintot vettek ki belőle.

MN
2017. 05. 31. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mészáros és Mészáros Kft. éves beszámolója szerint míg az egy évvel korábbi nettó árbevétel 20,7 milliárd forint volt, addig tavaly meg kellett elégedni 9,2 milliárddal – szúrta ki az Mfor.hu.

A korábbiakhoz képest az anyagjellegű ráfordítások is visszaestek 5 milliárddal, így ez az érték most 7,3 milliárdban állapodott meg. A személyi jellegű ráfordítások viszont 186 millióval nőttek 723 millióra, miközben elbocsátottak a cégtől 38 embert. Így a havi átlagos bruttó bér 333 ezer forint lett.

Hiába kellett a visszaeső eredmények miatt kevesebbet adózni, az elmúlt két év közti különbség akkora volt, hogy a levonások után a megelőző év 3,7 milliárdjával szemben 1,7 milliárdos eredményt tud csak felmutatni a cég. Osztalékként ennek aztán majdnem az egészét ki is vették belőle, 1,6 milliárd forintot – írja az Mfor.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.