Hetvenmilliós veszteséget termelt a Vajna-fánkozó

Durván két hónap alatt 22 millió forint volt a bevétel.

MN
2017. 05. 29. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Igazságügyi Minisztérium céginformációs adatai szerint a Vajna Tímea közvetett érdekeltségébe tartozó Mr. Funk Vendéglátó Kft. tavaly 22 millió 89 ezer forint bevételt ért el. A társaság adózás előtti eredménye mínusz 70,8 millió forint volt, és működésének első évében mindössze 45 ezer forint adófizetési kötelezettsége keletkezett – szúrta ki a Hvg.hu.

A fánkozó tavaly október 14-én nyitott meg Budapest belvárosában, majd egy napra rá technikai okok miatt be is zárt, a tényleges nyitás november elejére csúszott. A 22 milliós bevételt tehát durván két hónap alatt érte el a cég.

Az induló cégeknél ezek az összegek nem kimagaslóak, a társaság hosszú lejáratú kötelezettségei (vélhetően az induláshoz felvett hitelek, kapott kölcsönök) 300 millió forintra rúgnak – teszik hozzá.

 

A cég a Beauty Enterprises Kft. többségi tulajdonában van, kisebbségi tulajdonosa pedig Gomez Norbert. A Beauty Enterprises egyik tulaja Vajna Tímea, a másik pedig az AV Investments Kft., utóbbi Andy Vajna filmügyi kormánybiztosé – idézi fel a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.