Milliárdos bizniszt jelent a grillszezon

Csak a grillkolbászok, -fűszerek és -sajtok éves forgalma meghaladja a 3,5 milliárd forintot.

MN
2017. 05. 18. 4:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos tényezővé vált a grillszezon a kiskereskedelemben, csak a grillkolbászok, -fűszerek és -sajtok éves forgalma meghaladja a 3,5 milliárd forintot, és az áruházláncok további növekedést várnak – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Nielsen piackutatótól származó adatokra hivatkozva a lap közölte: a grillkolbász iránti kereslet tavaly 19 százalékkal 2,3 milliárd forintra nőtt, de jelentősen megugrott a grillfűszer és a grillsajt értékesítése is. Az előbbinél 26 százalékos növekedéssel 518 millió forintosra duzzadt a piac, utóbbinál pedig 58 százalékos bővüléssel 739 millió forintra emelkedett a teljes bolti eladás. Grillkolbászból több mint ezer tonnát, grillfűszerből 695, sajtból pedig 290 tonnát értékesítettek országszerte a múlt évben.

A kolbászárak egyébként hullámoztak a grillszezon során, a fűszer viszont folyamatosan drágult, tavaly június–júliusban már 5490 forintba került átlagosan egy kilogramm grillfűszerkeverék – teszi hozzá a Világgazdaság.

A lap kitért arra is, hogy a gázgrillek, illetve a faszenes változatok iránti kereslet is erősödik, de a kerti bútorok is igen keresettek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.