Több mint kétmilliárdot lapátoltak ki Garancsiék

Nem volt rossz éve tavaly a Market Zrt.-nek.

MN
2017. 05. 31. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt rossz éve a Market Zrt.-nek, a Garancsi István Orbán-közeli üzletember többségi tulajdonába került építőipari vállalatnak – szúrta ki a 444. Az árbevétel ugyanis 51,5 milliárdról majdnem a duplájára, 87,2 milliárd forintra ugrott 2016-ban. Így már vastagon nyereséges lett a cég, a 2015-ös, gyenge 180 milliós adózott profit 2,15 milliárdra sokszorozódott.

A tulajdonosok 2 milliárd 287 millió forint osztalékot szavaztak meg maguknak, tehát az éves nyereséget az eredménytartalékból egészítették ki. Az osztalék 51 százaléka a tulajdoni arányoknak megfelelően Garancsinak ment, a másik fele pedig tulajdonostársának, Scheer Sándornak – teszi hozzá a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.