Zuhanó bevétel, ugyanakkora profit Mészáros üzlettársának a cégénél

A profitráta 9 százalékról 34 százalékra javult.

MN
2017. 05. 31. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem a negyedére zuhant vissza a Duna Aszfalt bevétele, ám továbbra is hatalmas profitot sikerült elérni – szúrta ki a 444. A cég tulajdonosa Szíjj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa.

A portál azt írja, 124,5 milliárd forintról 32,5 milliárd forintra esett vissza a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2016-ban, ám a profit ugyanúgy 11,1 milliárd forint volt, mint egy évvel korábban. Ez pedig azt is jelenti, hogy a profitráta 9 százalékról 34 százalékra javult. Szíjj úgy döntött, a 11,1 milliárd forintos nyereségből 7,5 milliárd forintot vesz ki a cégéből osztalék formájában, erre a nyereségre mindössze 190 millió forintot adózott a cég – teszi hozzá a 444.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.