Az erotikus segédeszközt a legkönnyebb eladni a neten

A webáruházak alig felében lehet bankkártyával fizetni, egyre több a mobil átvételi pont, népszerű az utánvét.

MTI
2017. 06. 26. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai webáruházak háromnegyede könyvelt el forgalomnövekedést a tavalyi évben – derül ki a WebShop Experts felméréséből. A 887 áruház részvételével készült felmérés alapján az online áruházak csupán öt százaléka számolt be a forgalom csökkenéséről, ami a felmérést végző cég szerint biztató jövőképet jelent.

Az interneten legjobban értékesíthető termékek listájának első három helyét idén az erotikus segédeszközök, a gyógyszerek, vitaminok, táplálékkiegészítők és a mobiltelefonok és tartozékaik foglalták el. A résztvevő webáruházakban 2016-ban átlagosan 18 919 forint volt egy átlagos tranzakció értéke. A konverziós ráta pedig 1,31 százaléka körül mozgott, azaz 100 látogatóból átlagosan ennyien vásároltak a webáruházakban. A legelterjedtebb fizetési mód továbbra is az utánvét, a hazai webáruházak 86 százaléka biztosít ilyen lehetőséget, csak 46 százalékuknál tudunk bankkártyával is fizetni. Mobilfizetési megoldásokat pedig csupán az internetes áruházak két százalékánál van.

Szállítási módok közül továbbra is a házhoz szállítás vezet 87 százalékkal, 71 százalékuk biztosít személyes átvételi lehetőséget is. A webáruházak közel harmadánál valamilyen mobil csomagponton is átvehetjük a rendelésünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.