Betörtek egy letelepedési kötvényt forgalmazó céghez

Több mint félmilliárd forintnyi készpénzt vittek el.

MN
2017. 06. 27. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betörtek az Arton Capital nevű cég irodájába április elején, egy péntekről szombatra virradó éjszaka – tudta meg a 444.hu. A portál szerint a betörők több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek.

Úgy tudják, a rendőrség hatalmas erővel mozdult rá az ügyre, mindenkit megpróbáltak behívni a Teve utcába, aki a mobil cellainformációk alapján a betörés idején a környéken volt. Ez pedig a belvárosi helyszín miatt akár ezernél is több embert jelenthet.

A kihallgatásokon a potenciális tanúknak sem árulták el, hogy pontosan milyen ügyben nyomoznak. A rendőrök csak annyit közöltek, hogy az Oktogon–Nyugati–Deák tér háromszögben történt egy több millió eurós betörés – teszi hozzá a 444.hu.

Korábban megírtuk, hogy az egyetlen magyar bejegyzésű cég, az Arton Capital Kft. sem csak a magyar vállalatán keresztül üzletel, hanem az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett offshore cégen, a European Bond Program Management Consultancy (EBPMC) nevű vállalkozáson keresztül is szerződik a pénzes külföldiekkel.

Az Arton Capital egyébként üdítő kivételnek számít a többszörös offshore cégekkel teletűzdelt letelepedésikötvény-mutyiban, mégsem sikerült átlátható módon gazdálkodnia.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.