Hárommilliárd a NAV-nak, 100 millió a Makovecz Emlékközpontnak

Az Országvédelmi Alapból csoportosít át 4,2 milliárd forintot a kormány.

MTI
2017. 06. 08. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 3 milliárd forintot kap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országvédelmi Alap terhére – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat szövege szerint a kabinet összesen 4,2 milliárd forintot csoportosít át az Országvédelmi Alapból. A legnagyobb összeget, 2,9 milliárdot az adóhatóság kapja, ezt beruházásokra költhetik el.

Pluszpénzhez jut emellett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is, amely szintén beruházásokat valósíthat meg a megítélt 300 millió forintból.

Ugyanekkora összeget kap a Határtalanul! program, míg a Makovecz Emlékközpont 100 milliós többletforráshoz jut a kormányhatározatnak köszönhetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.