Százezreket adományoztak a paksi bővítés elleni perre

A végéhez közeledik az Energiaklub adománygyűjtése, megtámadhatják a környezetvédelmi engedélyt.

Jandó Zoltán
2017. 06. 08. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint nyolcszázezer forint támogatást szedett össze a paksi atomerőmű-bővítés környezetvédelmi engedélye elleni perhez az Energiaklub. A szervezet április közepén jelentette be, hogy a Greenpeace-szel karöltve bírósághoz fordul, miután korábban sikertelenül fellebbezték meg az elsőfokú környezeti hatóság által kiadott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatalnál. Ekkor indítottak közösségi adománygyűjtést is, mint fogalmaztak: ahhoz, hogy ki tudják fizetni az ügyvédi és a szakértői díjakat, 1 millió forintra van szükségünk.

Ennek nagy része mostanra már összejött. Az Energiaklub Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy a pénz több mint 80 százaléka rendelkezésre áll: mostanáig egészen pontosan 827 160 forintot ajánlottak fel az adományozók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.