Újabb 40 millió a kormány új kedvencének

Ezúttal az MFB közbeszerzésén nyert Balásy Gyula médiaügynöksége.

Jandó Zoltán
2017. 06. 08. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balásy Gyula cége, a Lounge Design Kft. gyárthat reklámeszközöket és nyújthat nyomdai szolgáltatást összesen legfeljebb 40 millió forintért a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt.-nek. Az európai közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint a Csetényi Csaba háttérbe szorulása óta az állami tendereken egyre jobban teljesítő céggel még május közepén kötött szerződést a pénzintézet.

Balásy médiaügynökségei az elmúlt hónapokban kezdtek igazán felpörögni. Január óta csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon (NKOH) keresztül 14,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el. Rájuk bízta például Rogán Antal minisztériuma a nemzeti konzultációval összefüggő kommunikációs feladatokat 7,9 milliárdért, de ők nyerték a Magyar Turisztikai Ügynökség 3 milliárdos tenderét is.

Ráadásul az NKOH-n kívül is kaptak állami megbízásokat: előszeretettel dolgoztatja őket például a Schmidt Mária vezetése alatt álló Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, amely szintén majd egymilliárd forint értékben bízott rájuk különböző munkákat az elmúlt szűk két hónapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.