Véget ért az áfacsökkentés, nem lesz több kedvezményes termék

Lázár János szerint a kérdést lezártnak tekintik, nem kerül több termékkör ötszázalékos kulcs alá.

MN
2017. 06. 08. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány lezárta az áfacsökkentést – mondta csütörtökön kérdésre válaszolva Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte az volt a cél, hogy az alapvető élelmiszerek az alacsony, ötszázalékos áfakörbe tartozzanak, és ez a 2018-as költségvetést megalapozó adótörvényekkel, a hal és a sertésbelsőség kedvezményes kulcsának bevezetésével megvalósul. „Ezt a kérdést lezártnak tekintjük” – mondta a miniszter.

Korábban felmerült, hogy az EU-ban legmagasabbnak számtó általános, 27 százalékos áfakulcs helyett a kedvezményes, 5 százalékos kulcs alá rendeljék például a kenyeret, a gyógyászati segédeszközöket, illetve a higiéniai termékeket is, de a miniszter szavai alapján a kormány ezeket nem támogatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.