Százmilliókért vett új autókat a jegybank

Darabjáért átlagosan 11 millió forintot fizettek.

MN
2017. 07. 14. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz millió forintért, egészen pontosan 273 millióért vett 25 darab alsó és felső középkategóriás autót a Magyar Nemzeti Bank (MNB), így darabjáért átlagosan 11 millió forint fizetett – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A megvásárolt kocsik között két elektromos és 19 dízelautó is van.

A márciusban meghirdetett közbeszerzési eljárásra csak egy cég adta be a pályázatát, a Porsche Hungária Zrt. Az MNB a közbeszerzés kiírásakor azzal indokolta az autók cseréjét, hogy a flottáját alkotó gépkocsik közül számos túlfutott, és életkora miatt üzemeltetése nem gazdaságos, ezért részlegesen lecseréli az autóparkját.

Korábban havi 484 ezer forintért bérelt egy Audi A6-ost a Magyar Nemzeti Bank Papcsák Ferenc, az MNB felügyelőbizottsági elnöke számára. A korábbi fideszes zuglói polgármesteren kívül más felügyelőbizottsági tagoknak is béreltek autókat. Ezelőtt nem járt autó sem a felügyelőbizottság elnökének, sem más tagjainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.