Andy Vajna máltai céget vett be az IKO-csoportba

Úgy hírlik, Rákosi Tamás áll a máltai cég mögött.

MN
2017. 08. 02. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal azután, hogy Andy Vajna befektetési cége, az AV Investment megalapította az IKO Holding Kft.-t, bevett egy máltai céget, az International Air Brokerage Limitedet is az üzletbe, amely így a kft. egyharmados tulajdonosa lett – írja a Hvg.hu

Az IKO Holding a TV2 háttércége, hozzá tartoznak az IKO Műsorgyártó, az IKO Non-Spot és IKO SSC kft.-k. Az IKO-csoport régebben Rákosi Tamás üzletember érdekeltsége volt, akit Vajna az RTL Klubtól átcsábított a TV2-hez. A harmadik tulajdonos a H-SK Reklám Kft. lett, amit Sipos Tímea vezet.

A Hvg.hu szerint elképzelhető, hogy a 2011-ben alapított máltai cég mögött is Rákosi Tamás áll. A portál szerint a társaságról annyit lehet tudni, hogy a szintén máltai Fides Fudiciary Limited kezében van, és egy Fortia Manegement Limited nevű szigetországi cég a bejelentett vezetője. 

Rákosi június elején megállapodást kötött Vajnával, hogy tovább erősítik a két cégcsoport együttműködését. Eszerint Vajna társtulajdonossá válik az IKO-csoport műsorgyártással, értékesítéssel, kábeltelevízió disztribúcióval és a hírességek menedzsmentjével foglalkozó vállalataiban. Ugyanakkor valójában továbbra is Rákosi irányítja az IKO-csoportot. A központi céget, az IKO Holdingot Tremmel Zoltán vezeti, aki Rákosi régi munkatársa. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.