Az MNB eladta az Eiffel Palace-t

A Corpus Sireo Real Estate befektetési alap tette a legmagasabb ajánlatot.

MTI
2017. 08. 03. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank 2014 nyarán vette meg nettó 45,3 millió euróért a budapesti irodaházat, amelynek az értékesítésére márciusban írt ki nyilvános pályázatot, így valamennyi érdeklődő magyarországi és nemzetközi befektetőnek lehetősége volt ajánlatot tenni. A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár volt – tették hozzá.

A közlemény szerint a pályázat első részében öt érvényes pályázat érkezett be, amelyből a második szakaszban három ajánlattevő tett kötelező erejű ajánlatot. A legmagasabb ajánlatot végül a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alap tette. A Corpus Sireo befektetési és vagyonkezelő az első számú svájci eszközkezelő a Swiss Life Asset Managers tagja, amely a 2016 végi adatok szerint 67,4 milliárd euró összegű befektetést kezel Európa több országában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.