Bíróságra menne a Telekom a 75 milliós bírság miatt

Az NMHH szerint a telekommunikációs cég jogszerűtlenül vezette be a Flip Otthon díjcsomagot.

MN
2017. 08. 25. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Telekom ezt annak kapcsán közölte, hogy az NMHH jogtalan versenyelőnyszerzés és szabálytalan általános szerződési feltételek miatt összesen 75 millió forint bírságot szabott ki a cégre.

A hatóság pénteki tájékoztatása szerint a vállalat jogszerűtlenül vezette be a Flip Otthon díjcsomagot, amelynek bevezetése után az NMHH két, hivatalból indított általános felügyeleti eljárás során is vizsgálódott. A nagykereskedelmi széles sávú piaci működést sértő magatartás miatt 50 millió, a jogsértő szerződési feltételek miatt pedig 25 millió forintra bírságolták a társaságot.

A Magyar Telekom közleményében hangsúlyozta: a Flip Otthon+ csomag értékesítése zavartalan, az ajánlat továbbra is elérhető az ügyfelek számára. A márka sikeres bevezetése és a Flip Otthon+ ajánlat iránti nagy érdeklődés azt bizonyítja, hogy vannak olyan ügyfelek, akik nem igénylik a személyes ügyfélkiszolgálást és a külön szolgáltatásokat, csak egy alapszolgáltatást szeretnének, de azt kedvező áron – közölték.

Hangsúlyozták azt is, hogy a Flip Otthon+ csomag vizsgálata során együttműködnek a hatósággal. Egy új márka beindításakor természetes, hogy vannak hatósági vizsgálatok, eljárások, különösen ha olyan újszerű, az ügyfelek által egyhangúlag pozitívan fogadott piaci ajánlatról van szó, mint a Flip ajánlata – olvasható a Magyar Telekom közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.