Mészáros újabb tőzsdei céggel lett gazdagabb

Az Appeninn ingatlanbefektető jelentős részét vásárolta meg a felcsúti polgármester.

Hava Nikita
2017. 08. 25. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal tíz óra előtt az Appeninn és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT), hogy olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni a nap folyamán, amely a részvényeinek az árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte részvényei kereskedésének felfüggesztését.

Néhány perccel később a BÉT honlapján jelent meg egy közlemény, miszerint a Konzum Nyrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet útján megállapodást kötött az Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. alaptőkéje 24,51 százalékának megvételéről, a Konzum Nyrt. pedig további majdnem 25 százaléknyi részvényt vásárolt, így a Konzum és a Konzum PE Magántőkealap az Appeninn alaptőkéjének összesen 49,02 százalékát megtestesítő törzsrészvény tulajdonosa lesz.

A megállapodás alapján a részvények átlagára 228,9 forint, így a Konzum 4,466 milliárd forintot fizetett az Appeninn 49,02 százalékáért. 

A cégcsoport elsősorban ingatlanbefektetésekben érdekelt. Az Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt.-t 2009 végén alapították, a cég alacsonyan árazott, nagy hozampotenciálú eszközök megszerzésére koncentrál. A vagyonkezelési tevékenység azonban nem csupán az ingatlanpiacra koncentrál, más szegmenssel is foglalkoznak, például a nehézgépjárművek piacával. A cégcsoport ingatlanállománya az utóbbi néhány évben bővült, a kezdeti 7 milliárd forintos eszközértékről 22 milliárd forintra növekedett. A portfólióban lévő fővárosi és vidéki, összesen 65 ezer négyzetméternyi ingatlanterület kihasználtsága 95 százalékos. A vállalat papírjai 2010 óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.