Négyszázmillióért újítják fel a budapesti Erzsébet teret

A közparkban található két szórakozóhelyet a kormány kedvenc biztonsági cégének vezetője üzemelteti.

MN
2017. 08. 27. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány úgy rendelkezett, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még az idén kapjon legfeljebb 400 millió forintot a tavaly államosított Erzsébet tér üzemeltetésére és egyszeri fejlesztési feladatokra – írja a Hvg.hu.

A portál megjegyzi, az állam által kiemelten kezelt budapesti köztér két meghatározó étterme a Terminál és a Fröccsterasz. Az üzemeltető az államtól vette bérbe az ingatlanokat 15 évre, és bár korábban sokszor összefüggésbe hozták a két vendéglátóipari helyet a kormányfő lányával, Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal, ezt ők határozottan cáfolták. Annyi azonban tudható, hogy a két szórakozóhely üzemeltetője a kormányzati megbízások sokaságát elnyerő biztonsági cég, a Valton tulajdonosa, Varga Lajos.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Hvg.hu megkeresésére közölte, a pénz „az Erzsébet téri ingatlanegyüttes aktív kikapcsolódás lehetőségeit ötvöző közösségi térré fejlesztéséhez és közparkként való működtetéséhez szükséges”.

Az Erzsébet tér egyik oldalán ugyanis extrém igénybevételt tapasztaltak, ezért talajfertőtlenítést és újrafüvesítést végeznek. Pótolják a növényzetet, tartós térburkolatot alakítanak ki, megjavítják a támfalat, az öntözőberendezést, az ülőbútorokat, illetve fejlesztik a kutyafuttatót is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.