Nyeli a pénzt a felcsúti kisvasút

Indulása óta 4,1 millió forintnyi veszteséget termelt.

MN
2017. 08. 07. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néha több volt a jegybevétel, mint az üzemeltetési költség, de összességében így is csak nyeli a pénzt a kisvasút – írja az Átlátszó.

A portál közadatigénylésben kérte ki a Vál-völgyi kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól a kisvonattal kapcsolatos bevételek és kiadások listáját havi bontásban. Az adatokból kiderült: voltak olyan hónapok, amikor a jegybevétel meghaladta az üzemeltetési költséget, de 2016-os indulása óta így is 4,1 millió forintnyi veszteséget termelt a felcsúti kisvasút.

A jegyeladásból származó bevétel egyébként 2016 augusztusában volt a legnagyobb, 2,9 millió forint, az üzemeltetési költség pedig 2017 júniusában volt a legmagasabb, 3,4 millió forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.