Sokba kerül, de autópálya lesz az M70-esből

A tervezettnél drágábban vállalta a Colas–EuroAszfalt kettős a húsz kilométernyi fejlesztést.

MN
2017. 08. 09. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg becsültnél jóval drágábban, nettó 16,7 milliárd forintért bővíti kétszer kétsávosra az M70-es autóutat Letenye és Tornyiszentmiklós, vagyis a szlovén határ közt a közbeszerzésen nyertes Colas Út Zrt. és az EuroAszfalt Kft. – derül ki az Európai Unió Hivatalos lapjában szerdán megjelent tájékoztatóból.

Az EU-s forrásból, a határon átívelő infrastrukturális beruházásokra létrehozott CEF alapból támogatott projektet eredetileg nettó 14,9 milliárdra becsülték.

A bővítéssel a mintegy húsz kilométer hosszú M70-es autóút autópályává válik, 130 km/órás megengedett sebességgel lehet majd rajta haladni. A bővítés és megerősítés mellett az árban benne van öt új felüljáró, egy új lehajtó, illetve a Mura töltésének helyreállítása is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.