Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A botrányok ellenére hasít a Ryanair

Az ír fapados utasforgalma nőtt a legnagyobb mértékben az európai társai közt tavaly 2016-hoz viszonyítva.

MN
2018. 01. 05. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járatlemondások ellenére az ír Ryanair diszkont-légitársaság utasforgalma nőtt a legnagyobb mértékben az európai fapados légicégek között 2017-ben az előző évihez viszonyítva – írja az MTI a társaságok által közzétett utasforgalmi statisztikák alapján.

A Ryanair az állami hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a 12 havi gördülő utasforgalom december végével 129 millió volt, 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A decemberi forgalom azonban a pilótahiány miatt végrehajtott kapacitáscsökkentés következtében mindössze 3 százalékkal nőtt tavaly decemberhez viszonyítva. A járatok töltöttségéről a Ryanair nem közölt adatokat.

Az angol EasyJet az elmúlt 12 hónapban 81,6 millió utast fuvarozott járatain, 9,6 százalékkal többet, mint az előző évben, a járatok kihasználtsága pedig 1,6 százalékponttal, 93 százalékra javult.

A magyar kötődésű Wizz Air százalékos arányban a Ryanairnél is nagyobb, 21 százalékos mértékben tudta növelni utasforgalmát, részben az alacsonyabb bázisnak köszönhetően. A Wizz Air 2017-ben 30,9 millió utast fogadott a gépek fedélzetén, az Airbus A320-as családba tartozó gépek kihasználtsága 2,3 százalékponttal, 91,4 százalékra javult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.