Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Milliárdos taótámogatás a Bánkihoz köthető cégeknek

Több mint 1,1 milliárd forinthoz jutott két társaság.

Molnár Richárd
2018. 01. 19. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 1,1 milliárd forint taotámogatáshoz (a cégek társaságiadó-kedvezményként jóváírt, sportcélú dotációja) jutott a Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőhöz több szálon köthető két cég – írta a G7 és az Index.

A két hírportál szerint a vállalkozások azután kaphattak hozzájárulást, hogy Bánki Erik javaslatára 2017 nyarán a röplabda is bekerült az olyan taotámogatásban részesíthető sportágak közé, mint a futball.

 

Bánki Erik felesége, Bánki Ágnes akkor és jelenleg is a támogatásokat elosztó Magyar Röplabdaszövetség strand- és szabadidősröplabda-bizottságának az elnöke. A tulajdonában lévő Mohácsi Sport Klub Nonprofit Kft. a közelmúltban csaknem 115 millió forint sportfejlesztési hozzájárulásban részesült. Az egyesületi tevékenységgel és sportlétesítmény-működtetéssel is foglalkozó Beach Sport Kft. pedig ily módon egymilliárd forintot kapott. A cég Kamondi Mónika ügyvédi irodájába van bejegyezve Pécsett, ez a Bánki család három másik cégének is a székhelye. A Mohácsi Sport Klub kézbesítési címe szintén megegyezik az ügyvéd irodájának e-mail-címével.

A röplabdaszövetségnél elmondták, a Beach Sport Kft. által kapott, támogatás nagy részét egy fedett strandröplabdaközpontra fordítanák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.