Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A belvárosi ingatlanpanamáig vezetnek Matolcsy fiának a villájától a szálak

A 24.hu szerint kimutatható a kapcsolat egy, a kötvénybizniszben szerepet vállaló személlyel is.

MN
2018. 03. 29. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszörös üzleti, rokoni és baráti szálak kötik a Matolcsy György fia által megszerzett, több száz millió forintos rezidencia eladóit a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedésikötvény-bizniszben is érintett üzleti körhöz – írja a 24.hu.

A portál még korábban számolt be arról, hogy jól bevásárolt Matolcsy György két fia tavaly nyáron: a Rózsadomb szélén vettek mindketten – cégükön keresztül, rokonuk bankjától kapott hitel segítségével – egy-egy villát.

A 24.hu szerint az egyikben maga a jegybankelnök és felesége lakik, ezt a 430 millió forintért hirdetett rezidenciát pedig két olyan embertől vásárolta meg Matolcsy kisebbik fia, Ádám, aki a Rogán Antal polgármestersége idején kiterebélyesedett V. kerületi ingatlanügyben is érintett üzleti körhöz kapcsolódik, egyikük rokoni viszonyban is áll ezzel a körrel.

A 24.hu cikke szerint a háromszintes, 470 négyzetméter lakóterületű otthon egyik eladója Gazdag Szilvia, a másik Márkó Sándor volt. Mint írják,

A portál arra is kitért, hogy a Rack fivérek közül egyikük fia, ifjabb Rack László jóban van Matolcsy Ádámmal, az Instagramon több képen is egy baráti társaságban láthatók külföldi utazásokon.

Ennek a baráti társaságnak a tagja Stofa György is, rajta keresztül pedig a letelepedésikötvény-bizniszhez vezetnek a szálak. Mint felidézik, a 444.hu még 2016 nyarán az Oroszországban árusított magyar letelepedési kötvények szálait igyekezett felfejteni, és egy szerződésmintán talált telefonszámot felcsörgetve Stofához jutott. Stofa jól beszél oroszul, és a 444-nek azt állította, hogy épp ezért vállalkozott a VolDan nevű cég közvetítőjének. Mint írják, ez az offshore cég árusíthatta a magyar letelepedési kötvényeket Oroszországban.

Matolcsy Ádám a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy az eladót nem ismerte a tranzakció előtt, és ingatlanirodán keresztül találta meg a házat.

„A tárgyalások közben vált ismertté számomra, hogy ifj. Rack László – akivel olykor egy közös társaságba járunk, és ott szoktunk találkozni – valamilyen fokú rokonságban áll az eladóval. Stofa Györggyel is ebben a társaságban szoktam időnként találkozni. Az eladók üzleti tevékenységét nem ismerem, nem is érdekel, és semmi közöm nincsen hozzá” – fűzte hozzá.

Gazdag Szilvia és Márkó Sándor nem reagált a portál kérdéseire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.