Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Feleannyi lakás épült, mint kellene, főleg a szakemberhiány miatt

Jelentősen növelni kellene a hatékonyságot, ha az építőipari cégek ki akarják szolgálni az igényeket.

MN
2018. 03. 23. 6:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi években csak 150 ezer új lakás épült a szükséges 350 ezer helyett, és csak 150–180 ezret újítottak fel, holott 400 ezret kellett volna – derül ki a Világgazdaság pénteki cikkéből.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) felmérése szerint az üzleti tevékenységet leginkább a szakemberhiány hátráltatja, ezt követi a kapacitás hiánya, elavultsága, valamint a magas adminisztrációs terhek. Koji László, az ÉVOSZ elnöke szerint a hazai építőipar legnagyobb problémája a hatékonyság, hiszen Ausztria ugyanannyi foglalkoztatottal csaknem hatszor több termelési értéket tud előállítani, mint Magyarország. 

Az előző tíz évben alig volt szükség az építőipari szolgáltatásokra, így a fizetőképes kereslet megjelenése időzavarba hozta a magyar építőipart. Ennek következtében most olyan piaci helyzet állt elő, amely ki fogja kényszeríteni, hogy a szükséges mértékben javuljon a magyar építőipar hatékonysága.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.